0

Lámpakereső:

LCD-s és DLP-s projektorok izzóinak összehasonlítása

Projektorok működését tekintve már az izzók felépítésénél van az első nagy különbség.

Az LCD-s projektorok parabola, a DLP-s projektorok elliptikus reflektort alkalmaznak.
Az LCD projektorokban lévő izzók egy parabolatükör segítségével párhuzamos fénysugarakat bocsátanak ki egy speciális lencsepanelen (integrátor lencse) keresztül az LCD panelek teljes felületére, hiszen a parabolatükör a fókuszban elhelyezett pontszerű fényforrás fényét a beesés irányától függetlenül mindig azonos irányba veri vissza.

LCD panel

 

Az LCD panelek mérete 05 – 1.8 coll átmérő, tehát nagyon fontos az integrátor lencsék szerepe, hogy az LCD panelek minden egyes pixelére ugyan annyi fénymennyiség érkezzen.

 

A korábbi LCD-s projektoroknál még nem alkalmaztak integrátor lencséket, itt egy egyszerű gyüjtőlencsét alkalmaztak. Ezt a megoldást az egy pontba való fénysugár koncentrálás gyengébb szintje miatt már nem alkalmazzák.


DLP technológiájú projektoroknál - egy-két gyártót kivéve - teljesen más a működés. Itt egy pontból érkező fénysugarakat újra egy pontba kell összegyűjteni és erre az elliptikus tükrök alkalmazhatóak.

Színkerék

 

Erre azért van szükség, mert fény útjába helyezett színkeréken kell koncentrálódni a fénysugárnak a helyes és erőteljes szín visszaadás miatt. Itt is mint az LCD-s nél, a DMD chip teljes felületére azonos fénymennyiség kell hogy jusson.

DMD chip

 

A kivételek az LCD-s projektoroknál alkalmazott izzókat használját, de a fény útjába egy kondenzátor lencsét helyezve gyűjtik egy pontba a fénysugarakat a színkerék részére.

Függetlenszerviz Hungária Kft. Projektorizzó értékesítés, projektor karbantartás, javítás professzionális technológiával.

Cookie beállítások

2100 Gödöllő, Pattantyús Ábrahám krt. 2.

+36 20 529 3936

info@fusze.hu

Függetlenszerviz Hungária Kft.
2100 Gödöllő, Pattantyús Ábrahám krt. 2.

Adószám: 23273678-2-13

Cégjegyzéskszám: 13-09-145536

Bankszámlaszám: Budapest Bank
10103836-47846400-01004002

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 20 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
0 ft
(0 ft+ ÁFA)
Vásároljon még 20 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz