0

Lámpakereső:

Elektronikai hulladékkezelés

2020. június 22., hétfő 11:41

Az elektromos és elektronikus termékek forgalmazásával kapcsolatosan keletkezett hulladékok visszavételével, átvételével, hasznosítási és ártalmatlanítási kötelezettséggel kapcsolatos tájékoztató.

A projektor lámpák veszélyes termékek, amelyek általában higanyt tartalmaznak, és azokat a mérgező hulladékokra vonatkozó helyi jogszabályok szerint szükséges ártalmatlanítani. 

A Függetlenszerviz Huti.ngária Kft. elkötelezett a környezet védelme érdekében, ezért tevékenységünk során a hatályos jogszabályoknak megfelelve cégünk részt vállal a Magyarországon forgalomba hozott elektromos és elektronikus termékek visszagyűjtésében és újrahasznosíttatásában. Cégünk az elektromos és elektronikai berendezések és azok csomagolása környezetvédelmi termékdíjának megfizetésével, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökségen keresztüli kollektív teljesítéssel a kötelező gyűjtési és hasznosítási előírásokat teljesí


A hulladékgazdálkodási tevékenységről szóló 197/2014 (VIII.1.) Kormányrendeletben foglaltak alapján az alábbi tájékoztatást tesszük közzé: Az elektromos és elektronikus berendezések és azok alkatrészei a környezetre és az emberi egészségre veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, melyek az egészségre káros hatást gyakorolnak, ha azokat nem a vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak megfelelően használják, működtetik. Ezért a hulladékká vált elektromos és elektronikus berendezéseket elkülönítetten kell gyűjteni, azok a települési hulladékkal együtt nem helyezhetőek el azonos gyűjtőedényben, továbbá települési hulladékként nem ártalmatlaníthatóak.

A használt és a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezés a forgalmazás helyén, illetve valamennyi, olyan forgalmazónál, mely jellegében és funkciójában azonos elektromos és elektronikus berendezést forgalmaz – így cégünknél is – , térítésmentesen leadható.

Az elektromos és elektronikus berendezések elemet vagy akkumulátort tartalmazhatnak, melyeknek a berendezésből történő biztonságos eltávolításának módját a berendezés használati útmutatója tartalmazza. Mivel az akkumulátorok az emberi egészségre és a környezetre káros anyagokat tartalmaznak, melyek az egészségre káros hatást gyakorolnak, ha azokat nem a vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak megfelelően használják, működtetik. Ezért a települési hulladékkal együtt nem helyezhetőek el azonos gyűjtőedényben, továbbá települési hulladékként nem ártalmatlaníthatóak. A használt és hulladékká vált akkumulátorok speciális gyűjtőhelyeken, illetve a forgalmazás helyszínén térítésmentesen leadhatóak.

A Függetlenszerviz Hungária
 Kft. a vonatkozó jogszabályokban meghatározott, visszavételre, átvételre, gyűjtésre és kezelésre vonatkozó kötelezettségei teljesítésével kapcsolatos költségeit viseli és erre garanciát vállal.

A Függetlenszerviz Hungária
 Kft. által forgalmazott termékek megfelelnek az RoHS direktívának.

Függetlenszerviz Hungária Kft. Projektorizzó értékesítés, projektor karbantartás, javítás professzionális technológiával.

Cookie beállítások

2100 Gödöllő, Pattantyús Ábrahám krt. 2.

+36 20 529 3936

info@fusze.hu

Függetlenszerviz Hungária Kft.
2100 Gödöllő, Pattantyús Ábrahám krt. 2.

Adószám: 23273678-2-13

Cégjegyzéskszám: 13-09-145536

Bankszámlaszám: Budapest Bank
10103836-47846400-01004002

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk

Kosár tartalma

Vásároljon még 20 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
0 ft
(0 ft+ ÁFA)
Vásároljon még 20 000 Ft értékben az ingyenes házhozszállításhoz
Tovább a kosárhoz